Υλικά:


1κιλό σταφύλια σουλτανίνα
1κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
30 γραμμάρια αμύγδαλα
2κουταλιές της σούπας λεμόνι
3 φύλλα αρμπαρόριζα

Διαδικασία: 


Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα, η οποία είναι τοποθετημένη σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει και για να δούμε ότι είναι έτοιμο πρέπει να έχει φτάσει τους 130 0C . Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ρίχνουμε λίγο σιρόπι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό : αν το δούμε να κρυσταλλώνει και να σχηματίζει μια μικρή μπαλίτσα σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Μόλις το σιρόπι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα σταφύλια και τα βράζουμε με το σιρόπι για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν θα δούμε ότι τα σιρόπι έχει δέσει και τα σταφύλια γίνουν κάπως διαφανές, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και 3 φύλλα αρμπαρόριζα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι. Καθ' όλη τη διάρκεια της συνταγής ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το γλυκό στο πάτο της κατσαρόλας. Αν θέλετε να διατηρήσετε το γλυκό για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τοποθετείτε όπως είναι καυτό από τη κατσαρόλα σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίζετε τα βάζα ανάποδα μέχρι να παγώσουν για να πετύχετε με αυτό τον τρόπο τη τέλεια κονσερβοποίηση.