Υλικά :
- 1kg βερίκοκο
- 1kg ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη
- 1 κουταλιά της σούπα φρέσκο χυμό λεμόνι
Η διαδικασία για την παρασκευή μαρμελάδας είναι ως εξής: Aφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια από τα φρούτα, χτυπάμε τη σάρκα του φρούτου στο μπλέντερ.
Βάζουμε τον πουρέ φρούτου που θα προκύψει σε μία κατσαρόλα και βράζουμε με προσοχή σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση ο πουρές, προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη πηκτίνη και το λεμόνι. Ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, οι φουσκάλες βρασμού θα γίνουν αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τις αρχικές, τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να την απολαύσετε!!!