Υλικά:
1 βάζο γλυκό του κουταλιού φράουλα (250γρ)
Μπισκότα κουάκερ
1 μεγάλο αυγό
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
20 g καστανής ζάχαρης
10 g ζάχαρη άχνη
1 και μισό φύλλο ζελατίνης
1 κουταλιά της σούπας grand marnier ή κονιάκ

Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Σπάμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στη βάση των ποτηριών. Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο και τα βάζουμε στα μικροκύματα για 10''. Αναμιγνύουμε τη λιωμένη ζελατίνη με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι. Χτυπάμε τον κρόκο με τη καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε και το μείγμα γιαουρτιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Σε αυτό το στάδιο ανακατεύουμε προσεκτικά και το ασπράδι αυγού με όλο το μείγμα. Στραγγίζουμε τις φράουλες από το σιρόπι, χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές σιρόπι μαζί με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε, ρίχνοντας το πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα. Κόβουμε τις φράουλες στα 2 και τις μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε από πάνω με τη κρέμα γιαουρτιού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.