Βάση τάρτας :

1 πακέτο μπισκότα

1 βούτυρο

 

Λιώνουμε το βούτυρο, τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε. Στρώνουμε το υλικό στον πάτο του σκεύους πιέζοντας το ελαφρώς.

 

Για την κρέμα εσπεριδοειδών:

2 μεγάλα αυγά

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού

κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια 3 φλούδες από γλυκό του κουταλιού νεράντζι

250 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

¼ κ.γλ. κορν φλάουρ

 

Χτυπάμε το αυγό μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε μέτρια φωτιά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας για περίπου 10’, μέχρι η κρέμα να αρχίζει να πήζει. Ρίχνουμε τη κρέμα  πάνω από τη βάση και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

 

Μους σοκολάτας :

5 αυγά

120 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια κουβερτούρα 50% κακάο

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρώς. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και τοποθετούμε τη μους πάνω από την ήδη πηγμένη κρέμα. Τέλος θα χρειαστούν άλλες 2 ώρες μέχρι να πήξει και η μους στο ψυγείο.