Λουκούμια

Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Τουρκικής κουζίνας.
Παρασκευάζεται στην Τουρκία από τον 15ο αιώνα.
Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή.
Το λουκούμι αποτελεί εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.
Το μοναδικό αυτό γλυκό, συνδυάζει αγνά, φυσικά υλικά δίνοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα και μία χαρακτηριστική βελούδινη υφή.
Σερβίρεται σε μικρά κυβικού σχήματος κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις οι πιο συνηθισμένες από τις οποίες είναι το τριαντάφυλλο, το περγαμόντο και η μαστίχα.


Δεν μπορούμε να βρούμε προϊόντα που να ταιριάζουν στην επιλογή.