Κριθαράκι πικάντικό, 500gr

SKU
SER005
Σε απόθεμα
3,74 €
-
+
Επισκόπηση

Το κριθαράκι ή μανέστρα (γλώσσα πουλιού που κελαηδάει), είναι ζυμαρικό της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με ωοειδές σχήμα, πεπλατυσμένο στο κέντρο και μυτερότερο στα άκρα, και μέγεθος κόκκου ρυζιού ή σιταριού ή και μεγαλύτερο.

Το παραδοσιακό εργαστήριο Σεραφείμ παρασκευάζει το πικάντικο κριθαράκι.
Το κριθαράκι ή μανέστρα (γλώσσα πουλιού που κελαηδάει), είναι ζυμαρικό της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με ωοειδές σχήμα, πεπλατυσμένο στο κέντρο και μυτερότερο στα άκρα, και μέγεθος κόκκου ρυζιού ή σιταριού ή και μεγαλύτερο.
Φτιάχνεται από σιμιγδάλι το οποίο αρχικά ζυµώνεται µε νερό και στη συνέχεια πιέζεται µέσα από κατάλληλα καλούπια και παίρνει το γνωστό σχήµα.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιείται όμως γενικότερα στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.
Μαγειρεύεται φανταστικά με μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, δημιουργώντας το γνωστό σε όλους μας γιουβέτσι.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Κριθαράκι πικάντικό, 500gr